26 Aralık 2012 Çarşamba

Yemezlerrr

BİLGENİN GEMİSİ | 22:06 | |
Sevgili Katre-i Sevgi güzel bir paylaşımda bulunmuş.Bende destek olmak istedim.
Çoğu GDO'nun içerdiği böcek öldüren toksinlere, hamile kadınların kanında ve fetusunda raslandı. GDO'lu yemle beslenen hayvanlardan elde edilen ürünlerin etiketlenmesi için, sen de " YEMEZLER " de!
GDO’lu yemle beslenen hayvanlardan elde edilen süt, peynir, yumurta, et gibi temel besinler ne yazık ki doğrudan soframıza geliyor. Üstelik etimizin, sütümüzün, yumurtalarımızın etiketlerinde hayvanların GDO’lu yem ile beslenmiş olduğuna dair hiçbir uyarı yok.

GDO, dünyamız ve canlılar üzerinde yapılan tehlikeli bir deney. GDO'lar insan sağlığı ve çevreye ciddi zararlar verebilir.

Halkımızın tercih hakkı da, güvenle beslenme hakkı da elinden alınıyor. Üstelik bu durum yasalara da aykırı. Çünkü yasa, tüketicilerin tercih hakkının ortadan kalktığı durumlarda GDO’ların ithalatına izin verilmeyeceğini söyler.

325 binden fazla kişi "Yemezler" kampanyasına katılıp, TGDF'nin 29 adet gıda amaçlı GDO için ithalat başvurusunu geri çekmesini sağlamıştı. Şimdi de aynı başarıyı elde edebiliriz. Yapmamız gereken bir araya gelip, isteğimizi dile getirmek.

Şimdi sen de linkteki formu doldurarak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'den bu ürünlerin etiketlenmesi için gerekenlerin yapılmasını iste. GDO'lara dur diyelim.

Kendimizi düşünmüyorsak çocuklarımızı düşünelim!
Gelecekleri ve sağlıkları için duyarlı olalım..

Arkadaşlar lütfen sizlerde bloğunuzda paylaşın daha çok kişiye sesimizi duyuralım ve GDO 'ya dur diyelim.

1 yorum:

Her yoruma bir gülümseme :)