31 Aralık 2012 Pazartesi

Kimmiş bu geminin kaptanı ? :)

BİLGENİN GEMİSİ | 00:37 | | | | | | | |
Merhabalar blog dostlarım.Kim olduğumu merak edenler için kısaca kendimi tanıttım.        
Ben Saliha Matar.1983 yılının son ayında Manisa'da doğmuşum.Annemle babam evlenince Manisa'ya yerleşmişler.Babam hem imamlık yapmış,hemde üniversite okumak için İzmir'e gidip gelmiş.Abimle ben orada doğmuşuz.Sonra babamın ilk tayini Diyarbakır'a olmuş.Kardeşim orda doğdu.Bende ilkokula orda başladım.
Sonra Antalya'ya geldik.İlkokulu babamın öğretmenlik yaptığı okulda bitirdim.Hatta babam 4. ve 5. sınıfta derslerime girdi :)
Daha sonra Antalya İmam-Hatip lisesine başladım.Orta okul iyiydi ama liseye başlayınca sorunlar da başladı.Lise 1'i okurken malum başörtüsü problemleri ve katsayı sorunları çıktı ortaya.Bu benim için çok acı verici bir hikaye.Kararsızlık içinde kalmıştım.Hem okumak istiyordum hemde başımı açmak istemiyordum.Babam okumamı çok istedi.''Gerekirse yurt dışına gönderirim kızım'' demişti ama o zaman küçüğüz tabi.Gözümde büyüttüm ''nasıl giderim oralara ,nasıl yaparım''.Cesaret edemedim.Şimdi olsa giderdim.İki seçeneğim vardı.Ya doktor olucam ya da Radyo Televizyon okuyacaktım.Olmadı olamadı...Lise 1' büyük sıkıntılarla okuduktan sonra lise 2'de sene başında yine başörtüsü problemleri arttı ve ben okuldan ayrılmak zorunda kaldım.Arkadaşlarımla beraber Açık Öğretim Lisesine yazıldık.Açık öğretimde okuyorduk ama yüz yüze eğitim de görüyorduk.Yani hafta sonları yine İmam-Hatip'e gidip ders görüyorduk.İşte benim için 2 önemli yıl.Arkadaşlarımla geçirdiğim ve hiç unutamayacağım 2 yıl (2000-2001) Evet bir tarafımız buruktu ama arkadaşlarımla çok güzel vakitler geçirdik.Hatırladıkça hüzünlenirim,ağlarım,sevinirim....O zamanlar Akra Fm dinlerdik.Antalya da Tulu Radyo vardı onu dinlerdik.
Gelelim evliliğime...
Senmisin ''20 yaşından önce evlenmem'' diyen.18 yaşında (2001) evlendim.Asıl memleketimiz olan Burdur'a yerleştim.Allah'ın emaneti ikisi oğlan biri kız üç çocuğum var.Necati Emre'm 4. sınıf,Fatma Zehra'm 1. sınıf,Mehmet Burak'ım 3 yaşında.Rabbim'den onların güzel ahlaklı evlatlar olmasını diliyorum.Evimde eşimle,çocuklarımla mutluyum,huzurluyum çok şükür.
Peki neden Bilgenin Gemisi? Bilge benim kızlık soyadım.Evlenmeden önce Bilge'yi ikinci ismim sananlar da olurdu.Gemi isee ne bileyim işte denizi maviyi sevdiğimdenmidir bilmiyorum,bir gece yarısı aklıma geldi .Bloğumu çok seviyorum.Okuyan olsada olmasa da ben yazdıkça,paylaştıkça seviniyorum.Güzel dostluklar kurabileceğime inanıyorum.
Sabırla okuyanlara teşekkür ederim.Sevgilerimi sunuyorum.
Hobilerim :Keçe,dikiş,kitap okumak ve radyo dinlemek ve araba kullanmak.
Fobilerim :Karanlık
En sevdiğim şehir:İstanbul
En çok gitmek istediğim ülke:Maldivler,Umman
En çok yapmak istediğim şey:Bangi Jumping
En sevdiğim renk:Hiç şüphesiz Mavi :))
En sevdiğim sanatçı:Mustafa Ceceli (doğumuma 3 hafta kala konserine katılacak kadar seviyorum,eşim sağolsun :)
En çok sevdiğim yazarlar:Erdem Beyazıt,Nurullah Genç,Halit Ertuğrul,Cüneyt Suavi
Ne Dinliyorum:Akra Fm,Burç Fm
 

12 yorum:

  1. Bu guzel hayatina dair ozgemisini bizlerle paylastigin icin tesekkurler,rabbim bu birlik beraberlik ve huzurunuzu daim etsin insallah,allah bagislasin ne mutlu sana hayirli saglikli uzun omurlu evlatlar olsunlar insallah,benim bir kizim var 14ocakta 2 yasinda olucak benim hayalimde hep 3 cocuk rabbim nasip etsin insallah hayirlisi ile:-) sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn çok teşekkür ederim.3 çocuk iyidir ne az ne çok :))İnşallah olur.

      Sil
  2. ne güzelde anlatmışsınız kendinizi :) rabbim bozmasın azınızın tadını

    YanıtlaSil
  3. Allah mutluluğunu ve huzurunu daim etsin.
    Gemin hep güneşli günlerde mavi sularda yüzsün.

    YanıtlaSil
  4. Hayat yolunuz hep açık , fırtınalar uzak olsun geminizden....
    Güzel hayat , güzel blog ..
    Benimde hem ıhl okuyup hem bir başörtüsü yaram vardır içimde ...

    YanıtlaSil
  5. okurken çok hoşuma gitti bende bir imam hatipli olarak o yıllara gittim.Çook güzel günlerdi sağlam arkadaşlıklar edindik halada görüşürüz.Ben 1999 mezunuyum vaaybe baya bi yıl geçmiş üstünden...İçimden sana karşı güzel bi muhabbet oluştu takipteyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim canım.Benimde sağlam arkadaşlarım vardır,onlar genelde Antalya'dalar.senede bir kerede olsa buluşuruz :)

      Sil
  6. kendinizi olabilecek en güzel açıklıkta tanıtmışsınız.çok hoş olmuş.emeğinize sağlık ki ne güzel elişleri çıkarmışşınız ortaya.bende yeni blog oluşturdum.katılımınızı ve yorumlarınızı beklerim.sevgiler(asyadanesintiler.blogspot.com)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bloğun hayırlı olsun.Yeni başlayanlara her zaman destekçiyim :)

      Sil

Her yoruma bir gülümseme :)